12 Şubat 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı-Enginar1


Kışın ortasında bu enginarlar nerden çıktı demeyin :) Mürdüm Erikli Tart tarifini verirken bahsettiğim gibi dondurucumda yazdan kalan ne varsa değerlendirmeye çalışıyorum. Sıra, limonlu su ile dolu buzdolabı poşetlerinin içinde yapılmayı bekleyen enginarlarıma gelmişti anlayacağınız...Çok klasik bir tarif olmasına rağmen ( garnitürsüz) lezzeti harika olduğu için sizlerle paylaşmak istedim...Sizinde dondurucunuzun bir köşesinde bekleyen enginarlarınız varsa bu tarifle akşam için güzel bir zeytinyağlı enginar yapın derim :)

Bildiğiniz gibi enginar çok şifalı ve her derde deva olan bir sebzedir. Üre ve kolesterolün düşürülmesinden tutun, idrar söktürmesi, kalp hastalıklarını önlemesi , böbrekten kum dökülmesinde yardımcı olmasına kadar faydalarını saymakla bitiremiyor uzmanlar. En önemli özelliğiyse insanı gençleştirici etkisinin olması bence :)) Gelelim tarifimize..

Zeytinyağlı-Enginar2

MALZEMELER
5 adet enginar
400 gr arpacık soğan ( ben kuru soğanı jülyen doğrayarak kullandım)
1 limon
1/2 çorba kaşığı un
1/2 su bard. zeytinyağı
1/2 su bard. su
Tuz
YAPILIŞI
- Bir kaba yıkayıp limonla ovduğunuz enginarları koyun. Yarım limon suyu, yarım çorba kaşığı unu ve enginarların üzerlerini bir parmak geçecek kadar suyu ekleyip hafifçe karıştırın.
- Geniş ve yayvan bir tencereye enginarları tek sıra şeklinde dizin.
- Ayıklayıp yıkadığınız arpacık soğanlarını enginarların üzerine pay edin. Artanı enginarların yanlarına serpiştirin.
- Enginarları içinde beklettiğiniz limonlu - unlu sudan 2 su bardağı alıp tencereye dökün. Yarım limon daha sıkarak enginarların üzerinde gezdirin.
- Son olarak istediğiniz miktarda tuz, yarım su bardağı zeytinyağı, ve bir su bardağına yakın suyuda tencereye ilave edin.
- Önce kuvvetli ateşte sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Bugün kü yazımı okumak ister misiniz ? Medya Alternatif

8 yorum:

leyya dedi ki...

yazarlık hayatında başarılar dileyerek başlıyorum..
enginara biterim ben.ama dondurucuya atmayı akıledememişim bu sene..canım çekti valla))amaaa amaaaa bahçeden topladıgım mürdümlerim vaaaar dondurucudaaa))
dikiş olayına bence de girmelisin.titiz çalışmanla eminim neffis şeyler çıkarırsın ortaya.hiç değilse rekabet edebileceğim bir alanda olursan şu pasta kıskançlığımdan bi nebze kurtulurum)))) çok öpüyorum kepçemi..sihirli makas ehuehueuhe)))

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Canım tebrik ederim. Seni izleyecek yeni bir sayfa daha... Başarılar arkadaşım...

Zeytinyağlı enginarın harika görünüyor... Maalesef ben de dolaba atmayı ihmal ettim...

Ellerine sağlık şekerim... Sevgiler...

Pelin dedi ki...

Feyzacığım,
Ne kadar güzel bir görüntü bu böyle. Enginarı hiç bu kadar fotojenik görmemiştim.Ellerine sağlık. Sunum da fotoğraf da harika olmuş.
Sevgiler

made in funda dedi ki...

GÖRÜNTÜ HAAARİKA.ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM..

Adsız dedi ki...

Feyza'cim yazarligini bende tebrik ediyorum.. Artik tiklayacagimiz ikinci bir yer daha cikti... Enginar icinse ellerine saglik super gorunuyor...
Gormus gecirmis bir arkadasim der ki " bir seyi iyi yapan herseyi iyi yapar" dikise baslarsan dikisinde tozunu attirirsin eminim.:))KAlin saglicakla.. Herkese selam ve sevgiler...
OZlem

SOFRAM dedi ki...

Feyza'cığım bayılırım enginara, seninki de harika görünüyor,ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Hocam yazilarina goz attim. Bundan boyle tesekkurlerimizi oraya , hata bulursak buraya mi yazacagiz :) Kol yen icinde kalsin hesabi .
Yazilarin icin soyle soyleyeyim, daha henuz pek yenisin (desene sende o da yok ) ama puf noktasi falan heryerde bulabilecegimiz seyler. Sen cok sicak kanli, boyle civil civil bir insansin. (benim dusuncem, dusunceme saygi istiyorum) Sadece yemekle alaniyla sinirlandigi icin mi bilmiyorum sanki sen kendinden cok fazla sey koymamissin gibi yazilara. Ben senin cok daha neseli ve ilginc seyler yazacagina inaniyorum. Feyza Fidan ismi uzerine tikladigimizda acaba ozgecmisini gormek mumkun olabilir mi? Diyeceksin ki, 'beni tanimayan mi var' :)
Son olarak, sahiden o siteye yorum yazmamizin senin icin bir onemi var mi ? yoksa buraya da yazsak fark etmez mi?

Halenze dedi ki...

feyzoşummm balım kaymağım güzel kadın büyülü kevgirimm:)) Karnıbaharın pardon kerevizin yok anam neydi bunun adı:) ha engin ar.. Müjde arın kardeşi mi bu:PP pek bi sade neden buna kaş göz yapıp üstüne bi kız oturtmadın anacım anlamadım:) Ellerine sağlık missler gibi çok özlemişim valla. seni mi yok enginardan bahsediyom ben:)