20 Şubat 2009 Cuma

YE#42 BAHARATLI TARİFLER / BAHARATLI - MANTAR SOSLU STEAK

Steak1


Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan baharatlar bu ayki etkinlik konusu...Ev sahipliğini Sevgili Hale ( Soframız. com) yapıyor.

Arkadaşlarımın inanılmaz lezzetli tariflerle katılacağına eminim.. Ben bu etkinliğe bol baharatlı ve çok lezzetli bir et yemeğiyle katılmak istiyorum..Dilerim tarifi deneyen herkes memnun kalır bu lezzetten..

Sevgili Hale'ye de şimdiden kolay gelsin diyorum.

MALZEMELER

1 kg bonfile

1/2 kg soğan

100 gr sivri biber

1 adet kırmızı California biber

1 adet sarı California biber

5-6 diş sarımsak

1 büyük domates

1 paket kültür mantarı

2 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tane kişniş

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 çorba kaşığı salça

Tuz

YAPILIŞI

- Bonfileleri bir akşam öncesinden halka doğranmış 2 soğan , 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, karabiber, defne yaprağı ve kişniş ile harmanlayarak üstü kapalı bir kapta dolaba koyun, ertesi güne kadar dinlendirin.

-Ertesi gün dinlenmiş bonfileleri teflon bir tavada ( yüksek ısıda ) önce düşük daha sonra yüksek ateşte kızartın.

-Diğer tarafta kalan kuru soğanlar ay şeklinde dilimleyin, bir tencereye 1/2 çay bardağı zeytinyağı dökün, soğanları ilave edin. İnce doğranmış sarımsakları, halka şeklinde doğranmış biberleri ekleyerek karıştırın. Yıkanıp doğranmış mantarları , kabuğu soyularak küp kesilmiş domatesleri, arzuya göre 1 su bardağı meksika fasülyesini, tuz ve salçayı da ilave ederek pişirin ( sebzeler tam pişmeyecek).

-Büyük bir borcama bonfileleri tek sıra olacak şekilde dizin. Üzerlerine hazırladığınız mantarlı sosu dökün. Dilerseniz üzerine kaşar rendelenerek fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

-Pilav ve patates kızartmasıyla servis yapın.

Afiyet olsun..

Bugün kü yazımı okumak için : Medya Alternatif


12 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Canim, bu yeme tam bana göre olmus, icerisinde biber, mantar da var, bayilirim. Ellerine saglik Feyza'cim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.

dide dedi ki...

Bu tarif çok güzel gerçekten. Harika bir et yemeği çıkmış ortaya. Ellerine sağlık...

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Feyzacım baharatlar kesinlikle yemeğe lezzet veren en önemli öğeler..Genelde farklı baharatları kullanmaya çekinirim, yemeğe nasıl bir tat vereceğini kestiremediğimden. Ama bu tarifi mutlaka deneyeceğim, görüntüsü gibi tadının da harika olduğundan eminim:).
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
aslı

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

ilk gelicek misafirlerim için deneyeceğim.
ellerine sağlık canım

defneylebirlikte dedi ki...

mmm nefis nefis.ellerine sağlık canım.bayılırımmmmmmmmmm

papatya lulu dedi ki...

bol baharatlı et yemeğine veya köfteye kim hayır diyebilir kii!:)
ellerine sağlık ablacım,enfes görünüyor,tam benlik:)

mutlu haftasonlarıı..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Feyza'cığım,

Nefis olmuş nefis. Etkinlik için de çok güzel bir yemek.

Ellerine sağlık,

Çok çok öpüyorum.

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Feyzoşum seni böyle yemek tarifleriyle görmek şahane oluyo canım:))arada pastalardan çıkmak iyi gelir sana da sanırım:))ellerine sağlık canımın içi, bu ne kadar malzeme, bu nasıl güzel bir tarif.gönder bir tabak şekerim:))öptüm.
sebilay.

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

canim görüntüsü bile yetiyor yani
ellerine saglik enfes olmus sevgiler canim iyi pazarlar

Seda dedi ki...

Baharatlı lezzetlere bayılırım bu tarif benım damak tadıma çok uygun ellerine sağlıık ,sevgiler....

birdutmasali dedi ki...

ELİNE SAĞLIK feyzamm..
SEN YAPARSIN OLMAZMI GÜZELCİĞİM..
VALLAHİ BAYILDIM.....
SVGLR. nUnU

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık harika görünüyor..keyifli bir hafta geçirmen dileğiyle..sevgiler..öpüldünn:))