14 Şubat 2009 Cumartesi

PROFİTEROL

Profiterol2

Bugün Sevgililer Günü...Sevmenin, sevilmenin, sevdiğini söylemenin tek bir günü olmaz belki ama ben yine de yaşı kaç olursa olsun, tüm sevenlerin, sevilenlerin, en önemlisi sevmeyi bilen herkesin bu güzel gününü kutluyorum...

Bugün sizlerle harika bir profiterol tarifini paylaşacağım. Tarifi Berrin Gürcan'ın Çikolata Fabrikası adlı kitabından aldım. Tek kelimeyle tadına doyulmaz bir lezzet çıktı.

Ve bu profetiroller aynı zamanda bu ay Yaman Etkinlikler'in ev sahibi Seval'e (Leziz Sofralar) gitsin..Sevgili Seval'e şimdiden kolaylıklar diliyorum...

MALZEMELER

4 yumurta

125 gr. tereyağı

1 su bard. su

1 su bard. un

1 tutam tuz

Çikolata Sosu için:

1,5 çay bard. tozşeker

2 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı mısır nişastası

3/4 su bard. soğuk su

1/2 su bard. sıcak su

İç Kreması:

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı mısır nişastası

6 çorba kaşığı tozşeker

2,5 su bard. süt

1 pkt. vanilya

YAPILIŞI

- Bir tencereye su ,tereyağı ve tuzu koyarak kaynatın, unu ilave edip çırpma teliyle hızlıca karıştırarak hamur elde edin ve bir kaç dakika daha karıştırıp pişirerek un kokusunun gitmesini sağlayın.

- Pişen hamuru ocaktan alın ve ılıdıktan sonra yumurtaları birer birer ilave ederek karıştırın ve hamurla özleşmesini sağlayın. Hamurunuz yumuşak ve kaygan bir kıvam alacaktır.

- Sıkma torbasına aldığınız hamuru, yağlı kağıt serilmiş tepsinize cevizden küçük parçalar halinde sıkın.

- 200 C de önceden ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin ve ısıyı 100 C ye düşürüp 15 dakika daha pişirin.

-Diğer tarafta iç kreması için un, nişasta tozşeker ve yumurta sarısını bir tencerede iyice karıştırıp sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirdiğiniz kremanın altını kapadıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.

-Çikolata sosu için, tozşeker, nişasta ve kakaoyu bir tencerede karıştırın, 3/4 suyu ilave edip pişirin. Ocaktan aldığınız sosun içine sıcak suyu ekleyip pürüzsüz hal alıncaya kadar karıştırın.

-Tüm malzemeler soğuduktan sonra profiterollerin altını delin, sıkma torbasıyla içini kremayla doldurup servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sostan dökerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Bugünkü yazım için: Medya Alternatif

18 yorum:

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Ellerine saglik canim. Umarim kalbini kirmamisimdir.Butun yazilarina bakiyorum ve bakmaya da devam edecegim medya sitesinde. Bu arada ilk kez fotografini da gormus oldugumuzu fark ettim. Hemen bloguma bin kiloluk fotograflarimdan koyayim, eksik kalmamak lazim degil mi :)

Adsız dedi ki...

Şimdiden söylim o profiterollerin hepsii benim kimseye vermem:)
Lezzet şelalesi olmuş resmen,ellerine sağlık kepçem:)
Sevgi gününü kutlarım ve kocaman öper giderim:)

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım harikaa olmuş profiterol arkadaşım tarif istiyordu, sana güvendiğim için hemen çıktısını aldım kendisine vericem, kaç tane çıkıyor acaba onu da merak ettim? ellerine sağlık kocamannnnnnn öpüyorum seni...

Unknown dedi ki...

feyza'cım
bu ne güzel bir profiterol bayıldım
ellerine sağlı.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Profiterol nefis olmuş. Ben de bir kaç defa denedim. Ancak 1 kere başarabildim. Bu tarif çok güzel. Bunu mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

Neş'e dedi ki...

ay şahane zaten diyetteyim zor durumdayım :)) yapmayın böyle tatlı şeyler Feyzacım

sevgiler Neşe

Hansa dedi ki...

sevgi gününüz kutlu olsun ...
profitrolleriniz afiyet olsun...
sevgiyle...

egeli dedi ki...

FEYZAM SÜPER OLMUŞLAR ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.BU TARİFİ BENDE YAPIYORUM GERÇEKTEN 100% GARANTİ BİR TARİF.HATTA PİŞİRİP DERİN DONDURUCUYA ATIYORUM ,KULLANMADAN ÖNCE ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİYORUM ,SANKİ YENİ PİŞMİŞ GİBİ OLUYOR.DAHA SONRA İÇLERİNİ DOLDUYRUYORUM .

İlker Ergin dedi ki...

CAnımm profiterol nefis olmuş.Elciklerine sağlık.Sare'me yedir kıs,yarasın gelinime.Çok çok öpüldün canım.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

süperrrr bir görüntü..profiteroller harka....ellerine saglık..sevgiler

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

harika...harika...ellerine sağlık çok güzel olmuşlar canım...ben hiç denemedim....cesaret edemedim...belki senden cesaret alırım...güzel hafta sonları....

Adsız dedi ki...

Feyzacim gonderdigim playdough tarifinde 1 kasik siviyag'i eksik yazmisim..:))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Feyza'cım süper görünüyor, ellerin dert görmesin..

elif dedi ki...

valla çok canım çekti. çok lezzetli görünüyo ya. ellerine sağlık feyzacım. gene harikasın

Halenze dedi ki...

profiteroller papatiğin olsun ben içindeki kremanın kabını sıyırıyım yeter bana:) çikolata nefis gözüküyo öyle parlak ki resmi çekeni görüyorum yansımasında:) feyzoşum saçlar hala kırmızı mı:) ne istedin güzelim sarı saçlardan ben ne ediyim şimdi kafamı nerelere vuriim:) Ellerine sağlık geçmiş sevgilililer günün kutlu mutlu olsun.. Mucuk mucuk. ( Bende salonumu değiştirdim bembeyaz yaptım:)) İkeaaa evimizin herşeyiiii:))

Halenze dedi ki...

iki kelam et dedin iki yorum yazdım ahanda bu üçüncü:PP

Adsız dedi ki...

off offf bunlar harika görünüyor :)
ellerine sağlık canım

boncuk mutfakta dedi ki...

Evde yapılan pasta ve tatlı gibisi yok.Harika görünüyor.