8 Mayıs 2008 Perşembe

POĞAÇA (Hobi Dünyam YE# 2)

pogaça

Kim sevmez ki sabah kahvaltısında ya da beş çayında sıcacık bir poğaça yemeyi...Tarifi ne olursa olsun, ister mayalı, ister kabartma tozuyla yapılmış olsun bence en güzel hamurişlerinden biridir poğaça..Üstelik içine istediğimiz malzemeyi koyarak farklı tadlar elde etme şansımızda var..

Bugün tarifini sizlerle paylaşacağım poğaça gerçekten süper bir lezzet.Çoğunuzun bildiği gibi kendi blogumu açmadan evvel sizlerin yakın takipçisiydim..Sık sık tariflerinizi dener ve tarif defterimede lezzetinin nasıl olduğunu çeşitli sembollerle not ederdim.. İşte tarif defterimde, bu poğaçanın yanında yine bir sürü yıldızlar, pekiyiler var :)) Ama kimden almışım maalesef onu yazmamışım :((

Tarifi veren arkadaşıma teşekkür ediyorum..

pogaça.1-jpg

Sıra bu güzel poğaçanın tarifinde...

MALZEMELER

1 su bard. süt

1 su bard. su

1 su bard. sıvıyağ

2 yumurta ( biri içine, biri dışına)

3 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket yaşmaya (yuva kullandım)

Aldığı kadar un

İçine: peynir-maydanoz , patates-maydanoz, dilimlenmiş siyah zeytin, kavrulmuş kıyma

koyabilirsiniz.

YAPILIŞI

-Un dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyun. Altını kısık ateşte açıp teflon bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Ilıyınca hemen altını kapatın( kesinlikle sıcak olmaması gerekiyor aksi taktirde kabarmıyor poğaça). Ben fazla ısınmayı engellemek için karışımı hemen karıştırma kabına boşaltıyorum.

-Daha sonra bu karışıma, kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyin ve yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirerek mayalanmasını sağlayın.

-Daha sonra hamurdan istediğiniz ebatta parçalar kopararak avucunuzun içinde açın ve iç malzemeyi koyarak dilediğiniz şekilde kapayın.

-Tepsiye dizdiğiniz poğaçalarınızı 20 dakika daha dinlendirin. Sürenin sonunda üzerine yumurta sürün, çörekotu yada susam serpin.

-Önceden ısıtılmış ( 180 C) fırında üstleri kızarana pişirin ( Pişme süresini fırınınızın özelliğine göre siz ayarlayın)

Afiyet olsun...


EKLEME: Bu poğaçayı Hobi Dünyam Yemek Etkinliği # 2 Poğaça YE ev sahipleri sevgili Aynur ve Eda ya götürüyorum..Çaylar şirkettenmiş :)))

38 yorum:

Pelin dedi ki...

Feyza merhaba,
Ben de çok severim hamurişlerini.Özellikle mayalı olanlarına bayılırım.Senin poğaçanı da deneyeceğim.Bu arada fotoğrafların çok güzel.Benim herhalde daha 40 fırın ekmek yemem lazım:)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Feyzacım. O güzel pastalarının yanına bu poğaça çok yakışır eminim. harika görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Canım bu poğaçalar enfes görünüyor:)
Ellerine sağlık.
Sevgilerrr

Unknown dedi ki...

Feyzacım ben mayalı poğaçayı daha çok tercih ediyorum o yüzden sevdim bu güzel poğaça tarifini..Dediğin gibi bazen insan çok beğeniyor not ediyor ama hangi siteden aldığını not etmek aklına gelmiyor :)) Ellerine sağlık..

bereketli mutfak-asiye dedi ki...

poğaçalarınız çok güzeller.ellerinize sağlık.sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmmm bence tam pekiyilik duruyor poğaçalar :) Ellerine sağlık Feyza'cım..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
pogaca gel beni ye diyor, öyle istah acici duruyorki, gelde simdi bundan bir kac tane yeme, ben yerim inan. Ellerine saglik, nefis olmus, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

cancağızım ellerine sağlık.dediğin gibi kim sevmez.
şahane görünüyolar o da ayrı bir konu.öpüyorum canımıniçi.
ayrıcana ofiste iki güzel vardı en son,şimdi tek bir güzel kırıtarak oturmuş oraya:)) yoruma gerek yok sanırım, her zamanki gibi muhteşem olmuş.
sebilay.

Begüm dedi ki...

Ellerine saglik Feyza ablacim. Cok lezzetli görünüyorlar. Yaninda sicacik bir cay.... mmmhhhh. Bu an üsüme var zahten üstümde. Ne iyi olurdu... Kuzumla ben öptük seni :)

Gönül dedi ki...

gepçemmmmmmmmmmmm ne güzel olmuş elciklerine sağlık yeavrım.....mantıları yiyorum bitiriyorum haberin olsun ehehehehe hade öpüyorum seni sevgilerümle güzel gözlümmm....

Tuğba dedi ki...

Ooohh mis gibi kokusu burnuma geldi sıcacık poğaçaların:)
Ellerine sağlık canım.
sevgiler..

ab-ı hayat dedi ki...

Feyzammmm,


Ben de seni Nilay'ın bloğundan beğeniyle ve hayranlıkla takip ediyor,fotoğraflamana ve tariflerine bol yıldızlar ekliyordum:)))


Bloğunu açtıktan sonra da beni yanıltmadın hiç bir tarifinle...


Poğaçalar da nefis görünüyor,ellerine sağlık.


sevgilerimi gönderiyorum...

nagehan dedi ki...

Feyzacım dedim bir uğrayayım hemşerime bakayım beni hatırlar mı acaba...
Tabi daldın böyle güzel pastalar yapmaya unuttun hemşeriyi falan dimi :))))
Şaka bir yana ben senin gibi hamarat akıllı bir hemşerim olduğu için mutlu ve gururluyum....
Poğaçalar da nefis görünüyor ben de bu cumartesi yapmıştım.....
Bu pazar sizin köye doğru gitme ihtimalim var..Varmı tanıdık kimseleriniz?

Hadi öptüm canımmm seni zuzuyu

Sevgiler
Hemşerin bacından

Ilker Erdem dedi ki...

Canim Feyzacigim pogacalarin cok guzel gorunuyor ellerine saglik. Bende cok severim pogaca yapmasinida yemesinide. Cocuklara da sIk sIk yaparim. Ellerinde poca poca diye yerler. Fotograflarda yine herzamanki gibi super.

inci dedi ki...

nefisss ellerine sağlık canımcım...benim en sevdiğim tuzlu poğaça tarifidir....sen yapınca başka güzel olmuş...sevgiler...

pelince dedi ki...

Feyza hem çalışıp hem pasta siparişi alıp hemde evdekilerin midesini unutmuyorsunuz..Eşin ve kızın ne kadar şanslı.Allah başarılarınızın devamını getirsin.Ve size nazar değmesin inşallah...
Poğaçalarda nefis,el marifeti olunca her şey başka bir güzel oluyor..

EZGi :)) dedi ki...

MÜTHİŞ GÖRÜNÜYOR BİR TANE ALDIM KAÇTIM;) KOCAMAN SEVGİLER

fidaneli dedi ki...

feyza cım, görumcem:) bu poğacayı cok ıyı bılırım;) hatta benım hemen hemen sureklı her turlu hamur ısınde kullandığım tarıftır dıyebılırım:)) ellerıne sağlık guzel görumcem... bu arada hazırlanın bacım az kaldı geleceğım oaralara;)

made in funda dedi ki...

FEYZACIĞIM POĞAÇALARA BEN DE BAYILIRIM.HELE DE SEN ÖYLE GÜZEL RESİMLEMİŞSİN Kİ UZANIP ALIVERESİ GELİYOR İNSANIN..ELİNE SAĞLIK...

Adsız dedi ki...

selam canım...poğacalar nefis görünüyor eline saglık...bencede kahvaltıda harika olur...hele benim için..bu ara yatılı misafirim çok....ilk fırsata deneyeyim...görüşmek üzere....sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Feyza'cım anneler günün kutlu olsuuuunnnn!! Sare'yle sana uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.. Allah sizi birbirinizden ayırmasın.. Nice senelere marifetli anne :) Sevgiler..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Feyzamm
Ellerine sağlık
pek güzel olmuşlar:)
fotoğrafta ustalığını göstermişsin yine
uzansam alacakmışım gibi geldi:)

sevgiylen kal

akasyakokusu dedi ki...

ayyy feyzam ofis güzelleri burayı ıstıla etmiş diyecektim ki vazgeçtim..poğaça harika olmuş elceğizlerine sağlık olsun..
gönlüne sevgi dolsun..
erzurumlu hemşerin geldi babam yani:)))
neyse sen ilk cümleyi yazmış farzetme:))))

Unknown dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Mayalı poğaçalar tercihimdir. Yumuşacık oldukları için...

Feyzamın ellerine sağlık.. Pofidik pofidik çok güzel görünüyorlar...

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Çok iştah kabartıcı görünüyor.
sevgiler

banu kırmızıgül dedi ki...

nefis görunuyor canım ellerine sağlık çok severim poğaçaları. sevgiler..

pelince dedi ki...

Anneler Gününüz Kutlu olsun...

Sevgiler

Hatice dedi ki...

Feyza nefis görünüyor poğaçalar, ellerine sağlık. Bu yönteme bir yerlerde ben de rastlamıştım, belki forumda olabilir, değişik bir yöntem, sanki bilindik mayalı hamur hazırlamadan daha pratik gibi..
sevgiler...

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım benimmmm sihirli gepçemm, poğaçalar nefissssssss olmuş, ellerine sağlık kuzucuğum, öpüyorum seni kocaman kokulu kokulu, iyi haftasonları, şimdiden anneler günün kutlu olsun, junior gepçeye, Sare'yi de öptüm...

Tijen dedi ki...

Ben severim vallahi! Şöyle güzel bir poğaça yemeyeli çok oldu Feyza'cığım.

Disalce dedi ki...

bende eskden aldığım tariflerin kime ait olduklarını yazmazdım..ne bileyim blog açacağımı.....

bitanem poğaçaların nefis görünüyor...ellerine sağlık...

seni öpüyorum bol bol...

PASTASEHRİ dedi ki...

Feyzacığımmm herbiri birbirinden güzel, herbiri birbirinden lezzetli, hele fotoğraflar bir poğaçayı bile nasıl farklı kılıyor.ellerinize sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

FEYZACİGİM NE GUZEL OLMUS PUF PUF KABARMİSLAR AHAHAH BAYİLDİM YAA GECE GECE YANİNDADA SİCACİK CAY KARNİM ZİLLER CALİYOR. BEN EN İYİSİ MUTFAGA GİDEYİM.
CANİM BENİM ELLERİNE SAGLİK ELLERİN DERT GORMESİN.

ANNELER GUNUNU KUTLAR ALLAHTAN EVLATLARİNLA NİCE SAGLİKLİ GUZEL YİLLAR GECİRMENİ DİLERİM.

SEVGİLERİMİ GONDERDİM.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE BIR GUN BIRINI SEVERKEN KALBIN HEP ONUNLA OLSUN
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Betül KAVAL dedi ki...

MMM çok lezzetli gözüküyorlar ellerine sağlık. Bende bayılırım poğaçaya ...

canım anneler günün kutlu olsun..
sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Feyzacım, senin elin güzel evet elin güzel...
Şu güzelliğe bak sakın mayalı deyip geçme ben bu bloglar arasında belkide üçüncü kişye mayalıda bu kadar başarılısın yazıyorum.
Her kes yapıyor mayalı ama başarılı olmuyor.ben de çok zor başarılı yaparım mayalıda terredüt yaşarım..
ellerine sağlık nefis olmuşlar
sevgiler.

Unknown dedi ki...

Selam teşekkürler feyza hanımcığım ellerine sağlık süremiz uzun tekrar katılabilirsin...
Aldım yayınladım blogumda görebilirsin sevgiler... :)))