Her ne kadar arada bir güneş görünse de belli ki ilkbahar bütün güzelliğiyle kapıda bekliyor. Bu sabah erkenden yola düşüp, gittiğim pazarda enginarların, baklaların boy göstermeye başlaması boşa değil yani :) Herşey nasıl taze, nasıl renkliydi anlatamam...
Pazar turunu tamamlayıp eve dönerken değişik ve lezzetli bir çorba yapayım diye düşündüm ve ablamın tarifi olan bu enfes kış çorbasını yaptım. Mutlaka sizlerde deneyin derim.
MALZEMELER
150 gr brüksel lahanası
2 adet patates
2 adet domates
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 su bard. tel şehriye
7 su bard. et suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
2 çorba kaşığı gravyer peyniri
YAPILIŞI
-Brüksel lahanalarını ayıklayıp yıkayın, büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
Soğanı ve havuçu rendenin iri gözünde rendeleyin.
-Patates ve domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
-Et suyunu bir tencereye koyup, ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca tüm sebzeleri içine koyup pişmeye bırakın.
-Sebzeler yumuşamaya başlayınca şehriye, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Ocağı kapamadan hemen önce zeytinyağı ve sarımsak rendesini ilave edin. Üzerine gravyer peyniri serpip servis yapın.
*Gravyer peyniri yerine bol limon suyu ilave edip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Bugün kü yazım için MEDYA ALTERNATİF
Bugün kü yazım için MEDYA ALTERNATİF
10 yorum:
Çok besleyici görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...
vitaminli ve degişik bir çorba..ellerinize saglık.sevgiler.
BURDAN BAKINCA NEFİS GÖRÜNÜYOR.EMİNİM TADI DA NEFİSTİR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
Ellerine saglik Feyza'cigim,
Harika olmus...
Sevgiler ve iyi bir hafta dilegimle...
ellerine sağlık feyzacığımmmm,
nefis görünüyor
öptümmmm
Nefis ve çooook sağlıklı görnüyor cnm ellerine sağlık.
bruksel lahanasinin corbasini hic denememistim.degisik bir tarif .ellerinesaglik. selamlar. nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com
çok leziz görünüyor :)
ellerine sağlık
Evet evet Feyza'cığım, ben de pazardaki bahar renklerine vuruluyorum. Enginarlarımı çok özledim, eve döner dönmez ilk işim bol bol enginar alıp pişirmek olacak.
hiç sevmediğim bir sebze brüksel lahanası nedense alışamadım bir türlü ama çorbasını hiç denemedim belki alışırız denemek lazım ellerine sağlık
Yorum Gönder