21 Mart 2008 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ BUĞDAYLI ÇORBA

mercimek-çorbası


Bu ayki YE#32 Etkinliği'nin ev sahibi Sevgili Lama ...Kendisi yeni anne oldu ve bu yoğunluğunun arasında da bize evsahipliği yapıyor :)) Canım Lama'cımı bir kez daha tebrik ediyor, minik prensesi Zeynep ile birlikte mutlu, sağlıklı, sıhhatli nice uzun yıllar diliyorum...
Sevgili Lama etkinlik konusunu çorba olarak belirlediğinden beri acaba hangi çorbayı yapsam diye düşünüp durdum..Sonunda yumurta kapıya geldi dayandı ve en sevdiğim çorbalardan olan mercimekli - buğdaylı çorbayı yapmaya karar verdim...Hem lezzetli hem besleyici olan bu çorbanın bence püf noktası içine koyduğumuz baharat yani '' reyhan''.. Bu arada benim doğduğum yıllarda ' dağlar kızı reyhan ' şarkısı pek meşhurmuş ve annem Reyhan koymak istemiş adımı :) Artık sonradan ne olmuşsa olmuş fikir değiştirilmiş ve ismim Feyza olarak tescillenmiş :))
Gelelim çorbamıza;
MALZEMELER
1 su bard. yeşil mercimek
1 çay bard. buğday
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1,5 lt et suyu veya tavuk suyu
tuz
karabiber
reyhan
YAPILIŞI
-Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. 1 çorba kaşığı unu ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın ve salçayı ilave edin.
-Et suyunuda ilave edip iyice karıştırın ( un ve salçanın topaklanmasını önlemek için)
-Mercimeği, buğdayı, tuz ve karabiberi ekleyip düdüklü tencerede yaklaşık 25 dakika pişirin ( düdüklü tencerenizin özelliğine göre süreyi uzaltıp kısaltabilirsiniz)
-Pişen çorbanızın üzerine reyhan döküp servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun...

11 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Feyza, ellerine sağlık, hiç içmemiştim bu çorbadan, çok güzel görünüyor.. Reyhan alıp denemeli :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

OHHH MİSSS GİBİ OLMUŞ... CANIMMM ELLERİNE SAĞLIK... BU KADAR PASTA-TATLI ÇEŞİTLEMESİ ÜZERİNE BİR KASE ÇORBA MİDEMİZİ RAHATLATIR İYİ GELİR DİMİ AMA :))


SICACIK SEVGİLER ÖPTÜM GÜL YANAKLARDAN...

DENİZSEFASI dedi ki...

mmm gerçekten harika görünüyor, besleyici özelliği de var, haftasonu hemen oğluma yapayım.
sevgiler feyzacığım; iyi haftasonları...

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydınnnn ellerinize sağlık mis gibi sıcacık olmuş ama benim gözüm pastalarda kaldı yaaa müthişşş süperr olmuş yaa bayıldım ellerine sağlık sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

kepçeciğim canım benim; beş çayını kaçırmışım, anca çorbaya yetiştim gülüm.sabahları pek sevmem çorba içmeyi ama diğer öğünlerde baş tacımdır her zaman.
reyhanı çok fazla kullanırım ben.dolmalara filan da katarım.dağlar kızı reyhan olacakken feyza olmak varmı elemi:)))
ellerine sağlık canım çorban enfes.buğdaylı yemekler favorimdir daima..sevgilerimle.
sebilay.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Tamda diycektim ki pastadan başk abirşey yapmaz oldunuz:))) Neyse ki çorba varmış. Bu kaseyi alıp içiyim ben,sıcak sıcak iyi gelir:))

Yukardaki tema süper olmuş:)

Ellerinize sağlık. Tabi çorba içinde ellerine sağlık canım:)

Adsız dedi ki...

çorbaya da yorum yazmadan gidemedim...inan senin yaptigin hersey mukkemel...basit birseyi bile kim nasil bir guzellikle yaparsin...mis gibi olmus çorba...acaba bir kase içmeye gelsem olurmu...sihirli eller...azcik o sihirli ellerden bana da deyse ne iyi olur...ellerine saglik canim benim...hersey harika...tatli dilli guzel kalpli ablam...guzel bir hafta sonu dilerim...

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Begüm dedi ki...

Ellerine saglik. Daha hic yemedim, bunun gibi bi corbadan ama o mis gibi kokusunu simdiden hissedebiliyorum ve cok lezzetli görünüyor. Mutlaka deneyecem corbani.

NiNo dedi ki...

canimcim ellerine saglik bidenem etkinlik corban nefis gorunuyor bende cok seviyorum mercimegi eminim superdir

DENİZSEFASI dedi ki...

dün yaptım çorbanı feyzacığım, ben tavuk eti de ekledim. yediğim en lezzetli çorbalardan biriydi. ellerine sağlık paylaşımın için teşekkürler...
sevgiler...

DENİZSEFASI dedi ki...

BUGÜN SAYFAMDA SENİN ÇORBAN VAR.

SEVGİLER...