Herkese merhaba...Uzun bir aradan sonra yeni bir tarifle sizlerleyim.. Papatya Prensesim tarif görmek istiyoruz artık deyince fotoğrafını çekip arşivlediğim bir çok tarifi günışığına çıkarmak istedim :)
Bunlardan ilki Portakal Ağacı'ndan tarifini alıp denediğim Şeftali Şerbeti. Meyve olarakta yemesini çok sevdiğim şeftalinin, şerbeti de beni hayal kırıklığına uğratmadı. Şeftalinin son demlerini yaşadığı bu günlerde denemek isteyenler için;
MALZEMELER
3 kg şeftali (olgun şeftali olması gerekiyor)
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 adet limon suyu
YAPILIŞI
- Şeftalilerin kabukları akşamdan soyulup küp küp doğranır ve ağzı kapalı bir kaba alınır.
- Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 2 limon suyu eklenir. Kabın ağzı kapanıp bir gece boyunca serin bir yerde dinlendirilir (ben yaz sıcaklarında buzdolabında dinlendirmiştim ama şerbetin yapımında zorlandım desem yalan olmaz :))
- Ertesi gün şeftalileri iyice yoğurup püre şekline getirin ( olgun şeftali kullanmanız bu aşamada işe yarayacaktır) .
- Diğer tarafta 1 lt. suya kalan 2 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın . Kalan 1 limonun suyunu da ekleyip 5-10 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan şurubunuza ezilmiş şeftalileri ekleyin ve 2-3 saat dinlendirin. Süzüp şişelere boşaltın.
- Dilerseniz soğuk su ekleyerek servis yapın.
Tarif için Portakal Ağacı'na çok teşekkür ediyorum..
Afiyet olsun..
3 yorum:
Hımmm,nefis görünüyor Feyzacığım.Yalnız bardağa tek kelimeyle bayıldım.:))
tatlım bende müjde ile aynı fikirdeyim önce bardağa iltifat edeyim çok şık bayıldım :)
şerbete geli,nce oda bu şık bardagın içinde enfes görünüğyor ellerin dert görmesin
sevgiler
benim gözüm bardakta kaldı hihih:)
yaşasın sonunda tarif görebiliyoruz:)
ellerine sağlık ablacımmm
Yorum Gönder