Bu aralar yoğunluğumuz fazla, üstüne üstlük Sare'minde kış sezonunu açıp sık sık hastalanması nedeniyle siz sevgili arkadaşlarıma uğrayamıyorum..Beni ziyaret edip yorum bırakan tüm dostlarıma çooook teşekkürler, en kısa zamanda iadeyi ziyaretlerine gideceğim :)
Bir süre önce yaptığım içli pilavımı vede arnavut ciğerimi yayınlama vaktim gelmiş geçmiş..Bir acele tarifini vereyim istedim, belki hafta sonu yapmak isteyen olur :) Şimdiden afiyet olsun...
MANTARLI İÇLİ PİLAV
MALZEMELER
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 paket kestane mantarı (ince doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-2 adet kuru soğan
- 4 su bardağı et suyu (ya da su)
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
-Soğanları yemeklik doğrayın, fıstıklarla birlikte bir tencereye yağı ilave edin. Soğanla fıstığı kavurun ( fıstıklar renk değiştirecek).
-Mantarları tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleride ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun.
-Et suyunu ve diğer tüm malzemeyide ekleyip hafifçe karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Önce kuvvetli ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra kağıt havlu serdiğiniz tencerenin kapağını kapatıp ateşi söndürün ve pilavınızı demlenmeye bırakın.
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
-1 kg kuzu ciğeri
-Yarım demet maydanoz
-Un
-Tuz , karabiber, pulbiber
-2 adet büyük kuru soğan (piyazlık doğranmış)
-Küp küp doğranmış, kızartılmış patates
YAPILIŞI
-Ciğerleri unlayıp (una bir çay kaşığı karbonat karıştırabilirsiniz) bol kızgın yağda kızartın.
-Kızaran ciğerlere soğanı, kızarmış patatesleri, maydanozu ve diğer baharatları ilave edip karıştırın ve tencerenin altını kapatın.
-Soğanlar ciğerin ısısıyla hafifçe ölünce servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
13 yorum:
Feyza'cığım,
Pilava bayıldım, ellerine sağlık. Bu arada pastalarınıza hep bakıyorum, artık sanatsal boyuttalar, çok güzeller.
Sevgilerimle.
ooo ciğersever ben için çok güzel görüntü:)
geçenlerde gelen misafirlerimizden ciğer sevmeyen varmış bende hemen dedim hiç üzülmedim sevmediğinize ben yerim sizinkileri ne güzel:)))))))
off offf.nası yerim ben onu biliyo musuuuun.vallahi enfes olmuş.iç yağlarım eridi))hata yandı ciğer kebap oldu)))eline sağlık becerikli hamarat efendime söyliyim mutfak kraliçesi hatun)
nefis bir lezzet.pilav harika.ellerine sağlık.çocuklar biz de de aynı.sürekli hasta oluyorlar canım.geçmiş olsun...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.ama ciğer hayatta yemediğim şey.sevenler için güzel tarif.hoşçakalın.
Offffff Feyzaaaaam....ben bayılırım bu ikiliye...ellerine sağlık arkadaşııım, sevgiler
zehra
gepcem ne guzel olmus kis bu acim zaten sabah sabah yerim he :D dogum gunumde gecti ama :SSS
canım benim merhaba..Ciğeri kaçırmışım yaa eşim çok sever..
Bende dün tavuk ciğeri aldım soteleyip pirinçle dolmasını yapıcam eşime..
Tşk ederim canım ilk kez başıma böyle bişey geldi.Kendimde şaştım varmış bir hayır..
Çok öptüm sevgilerimle..
Feyza'cım cnm nefis görünüyor ellerine sağlık.Cnm sanırım başlıklarda ufak bir hata olmuş.İkiside arnavut ciğeri :)
Öptüm seni cnm.
gerçekten enfes tatlım..
enfes..
Feyzacım ellerien asğlık. iç pilavı çok severim tarçın,yenbahar kokusunu üzümü fıstığı hepsini severim..
senin kızmı hastalandı? kıyamam, çok geçmişler olsun..
sevgiler.
Feyzacığım,
Arnavut ciğeri benim en sevdiğim yemeklerden biridir.Pilav da yanında olmazsa olmaz zaten. Sabah sabah çok canım çekti.
Ellerine sağlık.
Güzel bir hafta dilerim.
arnavut ciğeri çok severim. annemde çok güzel yapar en iyisi ona yaptırmak :) pilavda harika gözüküyor..ellerine sağlık canım..
bu arada çok geçmiş olsun kış gelmesini bu yüzden istemiyorum çocuklar hasta olunca hayat duruyo sanki..
sevgiler canım
Yorum Gönder