Arkadaşım Binbirçeşni Hayat Saliha'cım bu ay ki etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Biz ekmek severlere arşiv niteliği taşıyacak harika bir konu seçmiş Saliha. Arkadaşıma kolay gelsin diyor ekmeklerle birlikte öpücüklerimi de yolluyorum...
Tarif Sofra Dergi'sinden...
MALZEMELER
5 su bardağı buğday unu
21 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı+yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yarı kurutulmuş domates (kıyılmış)
200 gr ezilmiş beyaz peynir
5 dal kıyılmış fesleğen
Bir tutam tuz
YAPILIŞI
-Yaş mayayı küçük bir kaba alıp üzerine tozşekeri ve yarım su bardağı ılık suyu ekleyin. Karıştırarak mayayı eritin ve 15 dakika bekletin.
-Büyük hamur kabına unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın ve erittiğiniz mayayı, beyaz peyniri, zeytinyağını, kurutulmuş domatesleri ve kıyılmış fesleğenleri una ekleyip karıştırın. Azar azar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamuru yuvarlayıp yağlanmış bir kaba altarın. Üzerini streç filmle kaplayıp oda sıcaklığında hamur iki kat büyüklüğüne ulaşana dek mayalandırın.
-Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. 2/3 lük kısmını unlu zeminde yuvarlayıp yağladığınız tepsiye koyun, üzerine bastırın. Kalan 1/3 lük kısmı da aynı şekilde yuvarlayıp büyük parçanın tam ortasına koyup yine elinizle bastırın.
-Bıçakla kesikler attığınız ekmeğin üzerine fırça yardımıyla su sürün. Nemli bir bezle kapatarak yarım saat daha mayalandırın.
-180 C de önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun...
4 yorum:
ekmek cok lezzetli gorunuyor. ellerine saglik.www.lalelimutfaklar.blogcu.com
Canımm ellerine kollarına emeklerine sağlık... 10 Parmakta 10 bin marifet... Hızına yetişemiyorum... Ekmek nefis olmuş miss miss...
süper görünüyor..akşama misafirim var, yaptığım menüye çok yakışacak. şöyle ucundan rice etsem))
selamlar,etkinlik icin bende buna benzer bir ekmek yaptim.Blogda pisti olduk galiba.....Sevgiler
Yorum Gönder