9 Haziran 2008 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

paskalya1

Herkese sağlıklı, sıhhatli, başarılı ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'nin 25. sine Sevgili Hülya ( Hülya'nın Mutfağı) arkadaşım ev sahipliği yapıyor...Kendisine bol tarifli bir etkinlik ve kolaylık diliyor, paskalya çöreği ile ziyaretine gidiyorum...

paskalya

Tarifine geçmeden evvel paskalya çöreğinin bütün halde niye fotoğrafı yok onu belirtmek istiyorum :)) Sebebi şu ki ; elimdeki tarifi tam ölçüyle yapıp, bir tane paskalya çöreği hazırlayıp tepsinin orta yerine koydum ve verdim fırına..Gel zaman git zaman birde ne göreyim şuncacık çörek koskocaman bir hal alıp iç hamuru örgülerinden taşıp yastık büyüklüğünde bir çörek halini almasın mı :))) Tabii o saatte yapılacak tek şey devasa paskalya çöreğinin pişmesini beklemekti..İçinden çıkan hamurlar yumurta sarısız olduğu için orta kısmının fotoğrafını çekmedim ve çöreğinin yanını yöresini dolaşıp fotoğrafladım..Sizede fotoları puzzle gibi düşünüp tam boyutunu hayal etmek kalıyor :(( Ve tabiiki tam ölçüden iki adet çörek hazırlamak :)) Şimdi sıra bu nefis tatlı çöreğin tarifinde..

MALZEMELER

4 su bard. un

1/2 su bar. ılık süt

1 çay bard. tozşeker

100 gr. margarin (oda sıcaklığında)

1 paket Dr. Oetker maya ( instant toz maya)

1 çimdik tuz

2 tatlı kaşığı mahlep

Kuru üzüm (arzuya göre)

1 yumurta sarısı (üstüne)

Fındık kırığı (üstüne)

YAPILIŞI

-Hamur kabınızda un ve mayayı karıştırın.

-Daha sonra önce sütü ekleyin karıştırın, sonra sırasıyla diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra kıvamı buluncaya kadar yoğurun. Kabın üzerine nemli bir bez örterek 25 dakika dinlendirin.

-Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı üçe bölerek saç örgüsü şeklinde örüp uçları birleştirin.

-Çörekleri yağlı kağıt serilmiş tepsinize uzak aralıklarla koyun ve üzerine biraz sıvıyağ ilave edilmiş yumurta sarısını sürüp fındık kırıklarını serpin.

-180 C de önceden ısıtılmış fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...


10 yorum:

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık canım birleştirdim ve paskalyanı gördüm.iyi haftalar...

HÜLYA dedi ki...

CANIM TARİFİNİ ALAMIYORUM. İZİN VERMİYOR .. EEE NASIL YAYINLAYACAĞIM ŞİMDİİİ. RESİMSİZDE OLMAZ Kİİİ.. HADİ Bİ ÇARE DÜŞÜN TATLIM BEKLİYORUM

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Feyza'cım süper görünüyor, bir dilim alabilir miyim? Pek lezzetli olur paskalya çöreği, mis gibi de kokar.. Ellerine sağlık, iyi haftalar..

NiNo dedi ki...

Tadı güzel olduktan sorun yok:)Ama bende ilk denememde devasa bir çörek elde edip onları puding altı için kullanmıştım:)

Mebrule dedi ki...

Bayilirim paskalya coregine, sabah kahvaltilari icinde yaparim. Eline saglik, butun halini ne yapayim bana dilim yeter :)

Dizimiz huzunlu bitti, en guzel bolumleride son bolumleriydi canim... Insallah bir sekilde izlersin...

Kucak dolusu sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ablammm ellerine sağlık canımm enfes görünüyorr

Adsız dedi ki...

Canim benim ne sahane olmus paskalya cöregin, ellerine saglik tatli arkadasim, öpüyorum canim seni.

ab-ı hayat dedi ki...

Canım Feyzam,


Ellerine sağlık nefis görünüyor çörek,sevdiğim lezzetler arasında...


Umarım sosyete mantısını beğenmişsindir,bizim evde pek seviliyor...


sevgiler...

Betül KAVAL dedi ki...

eşim çook sever paskalya çöreğini. E tarifte iyi bir elden çıktığına göre yapmak farz oldu artık bana. Eşimde bayılacak buna :))

canım ellerine sağlık sevgiler öpücükler..

Cafe Gusto dedi ki...

canım öyle güzel görüntülemişsin ki söylemesen farketmezdik böyle küçük bir hile yaptığını.Ellerine sağlık...sevgiler..