Ve yine herkesin bildiği bir ramazan tatlısı..
Ben yassı kadayıfı çok severim. Küçüklüğümün ramazanlarında bir önceki gün annemin iftar için yaptığı yassı kadayıfları, sabah erkenden uyanarak sabah kahvaltısında yerdim :) Şimdi ki gibi kilo alma derdimin olmadığı o günleri çok özlüyorum :))
MALZEMELER
-15 adet yassı kadayıf
-3-4 yumurta
-Ceviz içi
-Sıvıyağ (kızartmak için)
Şurubu için:
3 bardak tozşeker
2 bardak su
Birkaç damla limon suyu
Üzerine:
Kaymak
YAPILIŞI
-Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Yoğun bir hal almaya başlayınca altını kapatıp limon suyunu ekleyin ve şurubu ılımaya bırakın.
-Yumurtaları derin bir kaba kırın, iyice çırpın.
-Kadayıfları yumurtaya iyice bulayarak kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın rengi alana dek kızartın.
-İyice süzdüğünüz kadayıfları şurubun içine alın ve şurubu iyice çekene kadar bekletip servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviziçi serpin. Kaymak ile servis yapın.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Hmmm çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.
Sevgiler
Ellerine sağlık Feyzacığım nefis görünüyor kadayıflar...
sevgiler...
Feyza'cım canımm ayy bunu Erzurum'da satarlar..Alıp şerbetlemesi kolay olurdu..
Burda nerdeee:)
Eline sağlık bize üçerden onbeş yeter:))
eskiden bizde yapardık bu tatlıyı şimdilerde unuttuk hatırlattığın iyi oldu
ellerine sağlık
sevgiler
selam canım ben geldiiiiim yassı kadayıflara bayıldım nefis ayyy iftar öncesi canım çekti oğlana aldırıp yapayım bari eline sağlık canım sevgiler
kepçem canım kepçem çok güzeller hayatım ellerine sağlık
Yorum Gönder