19 Eylül 2008 Cuma

TARHANA ÇORBASI

Tarhana-Çorbası1





Herkesin severek yediğini tahmin ettiğim , besin değeri yüksek ve çok lezzetli olan tarhana çorbasını kış aylarında çok sık pişiriyorum. Herkesin bildiğini biliyorum ama yine de tarifini yazmak istiyorum..





Tarhana-Çorbası



MALZEMELER


5 çorba kaşığı tarhana ( 3-4 saat önceden soğuk suyla ıslatılacak)


3 büyük domates


1 çorba kaşığı salça


2 çorba kaşığı tereyağı


Tuz, karabiber,nane


150 gr kıyma


3 adet acı sivri biber



YAPILIŞI


-Bir tencereye domatesleri rendeleyin, tereyağını ve salçayı ilave edip püre haline gelinceye kadar pişirin. 1,5 litre soğuk suyu ilave edin ( bazı tariflerde sıcak su katılıyor).

-İyice ıslatılıp eritilmiş tarhanayı ağır ağır tencereye dökün ve sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin. Tencerenin altını kısın ve 5 dakika kadar yine karıştırarak kaynatıp naneyi ekleyin ve ocağı kapatın.

-Diğer taraftan biberleri ince ince kıyın ve biraz sıvıyağ veya tereyağı ile hafif ölünceye kadar kavurup içine kıymayı ilave edin.Kıymayı rengi iyice dönene kadar ilave edip çorbanıza ilave edip karıştırın.

Not: Tarhananın özelliğine göre su miktarını ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.




6 yorum:

ceyt dedi ki...

canım Feyzam, ben tarhana çorbasını çok çok severim.annem istanbuldan geldiğinde hemen yaptırmıştım.ancak bitti bana dayanırmı:)şimdi mecburen hazırını alıp yapıyorum.tabi ev yapımı gibi lezzetli olmuyor.şimdi canım bir çektiki sorma:)havalarda soğudu pek güzel gider.ellerine sağlık bir tanem.öpüyorum kocaman sevgiler...

Delfina ; dedi ki...

Biz de böyle yapıyoruz biraz da yoğun kıvamlı seviyoruz.Kıymayı domates koymadan önce koyuyoruz.her haliyle çok leziz bir çorba.

sevgiler feyzacım...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Feyza'cım kıymalı denemedim hiç ama kulağa hoş geliyor.. Bu ramazan ben de iki günde bir tarhana yaptım, çok leziz ve de faydalı bir seçim.. Ellerin dert görmesin..

lezzetyolculugu dedi ki...

Mis gibi çorba daha ne olsun hem besleyici hem doyurucu.Üstelik harika görünüyor

Adsız dedi ki...

ramazanın vazgeçilmez çorbası bizim evde 30 gün pişse yeridir bende çok severim çok güzel görünüyor

ellerine sağlık
sevgilerr canım

Adsız dedi ki...

kış ayının vazgeçilmezlerindendir tarhana çorbası hele soğuk havada nasılda aranıyor, ellerinize sağlık nefis görünüyor, bende beklerim, sevgiler...