14 Eylül 2008 Pazar

İÇLİ ÇÖREK ( KETE)

İçli-Çörek1



Herkese güzel bir hafta diliyorum..

Ramazan ayının yarısına geldik, yemek saatlerimiz ve alışkanlıklarımız bu süre zarfında değişti..Yemek öğünlerimizin ikiye düşmüş olması nedeniyle her iki öğüne de ayrı özen gösterir olduk..Bu gün sizlere tarifini vereceğim çörek, sahur sofraları için ideal..

Babaannemin (nur içinde yatsın), ramazanlarda çok sık yaptığı bu çöreğe hepimiz bayılırdık. Peynir veya reçel çeşitlerinin tümünün yanında enfes bir lezzet olurdu bizler için..Babaannem hayattayken ablam onu izleyerek öğrenmiş bu enfes çöreği ve şimdi bize o yapıyor :) Çok da güzel yapıyor ayıptır söylemesi :))

İçli-Çörek


MALZEMELER

-3 su bard. ılık süt

-1 su bard.sıvıyağ

-1 paket yaş maya

-1 çorba kaşığı toz şeker

-1,5 tatlı kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

İçi için;

-150 gr. ertitilmiş tereyağı

-3 su bard. un

-1 tatlı kaşığı tuz

Yufkalara sürmek için;

-100 gr. ertitilmiş tereyağı

Üzerine;

-Yumurta sarısı

-Çörekotu

YAPILIŞI

-Mayayı ılık sütün içinde eritin.Sıvıyağı, tozşekeri,tuzu ilave edip elinizle karıştırın.

-Aldığı kadar unu mayalı karışıma ekleyip (eleyerek) yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek mayalanmasını bekleyin.

-Diğer tarafta tereyağını eritin ve 3 bardak unu, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla kavurun. Unun kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edip altını kapatın.

-Mayalanan hamurunuzu eşit parçalara bölün. Her bir parçayı oklavayla açın.

-Açtığınız yufkanın üzerine tereyağını fırça yardımıyla sürün. Hazırladığınız unlu içten her tarafa eşit olarak serpin. Yufkanın bir ucundan başlayarak rulo yapın.

-Bu ruloyu ikiye bölün ve her bir parçayı gül böreği yapar gibi kıvırın. Üzerine hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin.

-Çöreklerinizi 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

-Önceden 180 C de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

26 yorum:

Halenze dedi ki...

kontrole geldim nerde adım hani nedne en başta değil. neden büyük puntolarla değil. bak korumama söyliyim hemen en başa yazar beni :) ama sen ama sennnn.

ay inşallah uğrar da okur bunu:)

feyzoşş sen şimdi pastalarını falanda sigortalıyosundur.. benim bloguda sigortalasana:)) aslında blogcuları sigortalasan daha iyi olcak zira sayemde hepsi panik atak hastası olacak:)) valla senin pastalarına harika, benimkiler senin pastalarının müştemilatı gibi duruyo:)) heh arada şööle tuzlu da yapda midemiz bayram etsin. ellerine sağlık bacım üperim .

Saliha dedi ki...

feyzam nerelerdesınız msndede görusemıyoruz..özlemedim desen yalan olur...

ablacıgının ellerıne saglık..

pasta tasarımlarınızı ılgıyle takıp edıyorum ama yorumda tembelim..

sevgılerımle....

Pelin dedi ki...

Anneciğim çok sever keteyi.Tarifini de aldım.Bir gün sürpriz yaparım artık.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle

ab-ı hayat dedi ki...

Sihirli Feyzammm geri döndü:))) evet itiraf ediyorum,ben senin pasta dışındaki tariflerini okumayı özledim....


Bir kaç yıl önce bir komşumda yemiş ve pek beğenmemiştim açıkcası ama senin fotoğraflar çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık canım.


sevgiler...

oznurundunyasi dedi ki...

elimi uzatsam alcak gibiyim..
o kadar güzel bir foto ki..
ama alamadım :)
sevgiler

ceyt dedi ki...

feyzacım, bu kete yenmezmi nefiss görünüyor.ablanın da seninde ellerinize sağlık bir tanem.kocaman öpüyorum sevgiler...

Adsız dedi ki...

Feyzacığım, nefis olmuş hayatım bu çörekler.. Ablacığının ellerine sağlık.

Babaenneciğinin mekanı cennet olsun..

sıcacık sevgiler..

pelince dedi ki...

Feyza kete tam bir yağ bombardımanı olsada ben çok severim çok :)) O kadar güzel gözüküyorlarki elimi uzatıp almak istedim:)
Ellerine sağlık...

Güzel bir hafta diliyorum..

sarımutfak-hande dedi ki...

ablanın ellerine sağlık cnm nefis görünüyor gerçekten
öptümmmmmm

aNNePeRi dedi ki...

ayyyy annem bayılır buna :) pasta harici tarif görmek değişik geldi birden alışmış gözüm pastaya artık:) ellerine sağlık ablanın

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyza
Çay saatlerinin meşhur arkadaşını koymuşsun bugün:) ben keteyi severek yerim ama içini deşerek :)) bi türlü sevemedim o iç harcını habire karnıyarık gibi çıkarıp öyle tadına bakıyorum napiyim :)) ellerine sağlık.

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

Disalce dedi ki...

canım ablanın ellerine sağlık....

şimdi ablan yaptıysa daha başkası bu tarifi yapamaz.....bi evde bi görevi kim üstlendiye başkası elini sürmez.....pastaları sen,börek çörek ablan.....

en güzel sen yapıyosun deyip karşıdakinin başına sarılır hep....
mesela bizim evde kekleri hep ben yaparım.....diğer ev sakinleri öyle deyip bana yamarlar...neyse bende yaparım....

öpüyorum canım arkadaşım..nefis görünüyor...

Baharcicegi dedi ki...

Cörekler nefis olmus,sahurda bir tane yesen cayla tüm gün tok tutar ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Canim benim ne sahane bir ketedir bunlar, ablanin ellerine saglik. Babaannecigin de nurlar icinde yatsin insallah. Sahur icin denemek lazim bu harika tarifi, öpüyorum Feyza'cim.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

ayy canım feycam ablacın nefis yapmış keteyi..çok severim ama yapanım yok malesef:(
ellerine sağlık ablacının..tarifi alıyımda bi ara ben bari yapayım...bi yerim şişmesin sonra:)

sevgilerimle öptüm hayatım..

Unknown dedi ki...

feyzacım ellerine sağlık çok sevdiğim bir lezzet kete sende çok güzel hazırlamışsın sevgilerimle canım

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Feyza ablacim,

Ellerine saglik ablacinin,Allahim bu ne guzellik çok canim çekti sahane olmus,bu tarifinden çok denemek isterim muhtesem offf...
Güzel bir hafta geçirmen dilegiyle,öptüm ablam,sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

oooo süper görünüyor..ablam benim ellerine sağlık canım..hayırlı iftarlar

made in funda dedi ki...

sahur için alayım bir kaçtane canım.mmmm enfes.

SeyyAh dedi ki...

Ablanızın ellerine sağlık, nenenize (ve tüm gönül dostlarının geçmişine) şu güzel günler hatırına Allahtan rahmet diliyoruz.
Biraz yağ oranı fazla olmasından dolayı sağlık nedenlerim ile pek yiyemesemde tadımlık alıyorum...
Sağlıcakla kalınız...

http://gittiklerimden.blogspot.com/
http://gidilesiyerler.blogspot.com/

Halenze dedi ki...

feyzoşummm filiz msn me yazdı hom tiviyi aç feyza var diye. amanın n ne hoş hatunsun kıss maşallah süphanallah. tutututu Allah nazarlardan saklasın fotonu çektim makinamla. kuaföre gitcem bana bundan yapın diycem harika bi saç:) niloşumuda öp benim için sizi güzel hatunalr sizi. bu arada ne kadar hızlı yapıyosunuz o pastaları valla ööle ağzım açık kaldı:)) çok öpücüklüyorum ikinizide büyülü kevgirlerim benim:))

dostkokusu dedi ki...

Mmmmm harika görünüyor Feyzacım bayılırım keteye, burda yani kayseri'de en vazgeçilmez hamur işlerindendir kendisi :) Ellerine sağlık..
Mimar pastana da bayıldım bu arada, bizim çalışma ortamımızı çok güzel ifade etmişsin, bazuka, her yere dağılmış kağıtlar falan..
Öptüm.. _Saniye_

SOFRAM dedi ki...

Feyza'cığım çörekler harika olmuş, çok güzel görünüyorlar, ablanızın ellerine sağlık, babaannenize de allah rahmet eylesin...
Canım iyi iftarlar, öpüyorum, en içten sevgilerimle...

akasyakokusu dedi ki...

Feyza'cım canım kete nefis görünüyor..İçine un kavururlar bilirim nede olsa hemşeriyiz.Yarıda olsa öyleyiz değilmi.
Ben hep boş yaptım ne kadar ince açılırsa o kadar kıtır oluyor bu kete..
Erzurum Pasinler'de kaldığım zaman bende öğrendim..Ve orda inan bir kerede 50-60 adet yaparlar ekmek niyetine sabah ve ikindi çayına hep sofrada olur.
Ablacığının ellerine sağlık..
elmalı tatlıda nefis ondanda nasipleneyim hemen:))sevgiler kocaman.

Pastanı Seç dedi ki...

canım senin çörekte iştahımı açtı valla

sevgiler:)

Mehtap dedi ki...

canım ben bu ketenin içine cevizde koyuyorum.Lezzeti daha da artıyor.tavsiye ederim.sevgiler