Herkese güzel bir hafta diliyorum...Bugün sizlere tarifini vereceğim Lor Dolması Yöresel bir lezzet..Genelde Erzurum'luların yaptığı bu dolmayı başka yörelerde de yaparlar mı bilmiyorum. Lor Dolmasının etli dolmalara alternatif olabilecek güzellikte bir tadı var. Yapımı da bir o kadar kolay...
MALZEMELER
2 bağ pazı
1,5 su bard. bulgur (pilavlık)
2 su bard. lor peyniri
1 su bard. beyaz peynir
tuz
200 gr tereyağı
YAPILIŞI
-Pazıları yıkayıp yaprak kısımlarını ayırın. Kaynayan suya attığınız pazı yapraklarını 1 dakika dolmadan çıkarıp soğuk suya atın. Ve sonra süzdürüp zedelemeden sıkın.
-Diğer tarafta bulgur, lor peyniri ve rendelenmiş beyaz peyniri bir kapta iyice karıştırın. Tuz ekleyin. 50 gr tereyağınıda (eritilip soğutulmuş) bulgura ilave edip karıştırın.
-Daha sonra pazı yapraklarına bu içten koyarak etli dolma sarar gibi sarın. Dibine pazı yaprakları serilmiş güvece dolmaları dizin. Üzerine 100 gr tereyağını küp küp keserek dağıtın. Yeteri kadar su ilave edin ve yine dolmaların üzerine pazı yaprakları serin.
-Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
-Dolmaları servis tabağına alın, eritilip kızdırılmış tereyağını üzerine gezdirin ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın..
Afiyet olsun..
selam canım.çok lezzetli bir dolma olmuş.eline saglık.sevgiler
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Feyzaciiiiim....pasta disinda bir tarifini özlemisim, hele birde böyle lezettli bir tarif olursa.Ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Çok farklı bir lezzet olmuş daha önce hiç denemedim merak ettim şimdi...Ellerine sağlık canım...Sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.geçmiş bayramın mübarek olsun.sevgiler.naşide
YanıtlaSilBizde yapıyoruz ben çok seviyorum. Tadıda harika oluyor. Ellerine sağlık. Ama uzun zamandar beri yememiştim. Aklıma düşürdün. Sevgilerimle......
YanıtlaSilHiç böyle bir tat denememiştim. Görüntüsü çok güzel ama sarma konusunda çok başarısızım. Yapan birini bulunca yeme şansımda olur umarım bu değişik lezzeti.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler
Çok değişik bir dolma şahane görünüyor ellerine sağlık canımcım..öpüyorum iyi haftalar
YanıtlaSilFeyzaaa.
YanıtlaSilSüper bir lezzet olmuş bence denemekte fayda var:)
Ellerine sağlık kocaman öpücükler yolluyorum byyyy
Pazı dolmasını bilirim de lorla da yapıldığını bilmezdim...
YanıtlaSilTatlım kıymetlim ellerine sağlık...
Sana bayram mesajı da yazmıştım ama yorumlarda göremedim herhalde başarısız oldu...
Gecikmeli olarak bayramını kutluyorum...
Sevgileeeeerrr...
canım nefis gorunuyor ellerıne saglık sevgıler..
YanıtlaSilBiliyorum biliyorum bu tadııı.
YanıtlaSilEllerine sağlık pek nefis olmuş.
Kocaman sevgilerimlee..
merhaba, ben de erzurumluyum ve bu tarifi yayınlamanıza çok memnun oldum, annem bu yemeği biraz daha farklı olarak hazırlıyor fikir olması açısından belirtmek istedim; bulguru kısır gibi önceden pişirerek koyuyor ve dolmaları yağlanmış fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde diziyor ve fırında kızarıp yapraklar kuruyana kadar pişiriyor, sonrası sizdeki gibi, selamlar, ayşegül ...
YanıtlaSilFeyzacığım bzidede yapılır babam bayburtlu hemşeri sayılırız :) ben bu dolmayı çooook severim hatta o kadar severimki kendim bile yapıyorum artık ellerine sağlık canım
YanıtlaSilFeyzacım harika bir tarif bu. Yöresel tariflere bayılırım, hem kolay hem de lezzetli gözüküyor. Tarifi aldım, mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler
feyzacım ilk kez duydum bu dolmayı denemek lazım ellerine sağlık canım
YanıtlaSiliyi haftalar
Feyza'cığım,
YanıtlaSilNeredeyse ağzımı şapırdatarak geldim sayfana ama resimler açılmadı. Çok güzel olduğundan eminim.
Sevgilerimle.
Hımm misss gibi koktu hani, çok da değişik, ağzım sulandı. Harika tariflerini bekliyoruz Feyzacım, sevgiler...
YanıtlaSilAlllaaahhh:)
YanıtlaSilBen bunun hastasıyım süperrr
alt kat komşumuz erzurumlu ondan hemen bu dolmayı isteyceeğim:)
YanıtlaSileee annemdende tabiki:)
ellerine sağlık aç bir insan için fazlasıyla enfes duruyor,ama demeden geçemeyeceğim sayfana her girdiğimde şu kadayıf dolmasına bakıyorum nefis yaa olsa ah ah!
:)
nefis bir görüntü tam benlik ellerine saglik.......
YanıtlaSilfeyzacım süper bir lezzet olmalı eline sağlık.sevgiler
YanıtlaSilselam feyzam....
YanıtlaSilvalla nefis görünüyor....bi tencereyi bi solukta yiyebilirim....
ellerine sağlık canım arkadaşım....
seni çok öpüyorum....çok özlemişim bu alemi.....
feyzoşum ne kadar değişik bir tarif.şu dolmalardan birinin içine gösteriverseydin cnm keşke.merak ettim doğrusu.ellerine sağlık hamarat arkadaşım.
YanıtlaSilcanim dolmalar harika gorunuyor
YanıtlaSiltadi da deyisik olmali
ellerine saglik canim
kocaman selamlar...
www.yenitadlar.blogcu.com
Dolmalar nefis görünüyor Feyza'cım. Hiç tatmadım ama tadını merak ettim. Ellerine sağlık şekercim. Öptüm, sevgiler..
YanıtlaSilPazıyı çok sverim kışın dolmasınıda yaparım..
YanıtlaSillorlu çok güzel olur herhalde..
burada SAmsun da lora çökelek deniyor..
çok güzel duruyor afiyetler olsun..
canım feyzamm pazıyı ve dolmasını çok severim.lor dolmasını bilmiyordum.harika yapmışsın,nefiss görünüyor.ellerine sağlık birtanem.
YanıtlaSilöpüyorum kocaman sevgiler...
dolmaaaaaaaaaaaaaaa
YanıtlaSilkis ben deli oluyom dolmaya cok canim cekti cokkkkkkkkkkkkk
canim hic denemedim,tadmadim cok guzel gorunuyor ellerine saglik,sevgiler
YanıtlaSilLor dolmasini hic duymamistim,tadi kesin nefis olmustur görüntüsü enfes ellerine saglik canim
YanıtlaSilsicacik sevgiler
feyzoşumm kaymaklım tatlım güzel kadın:) elimde resmin kuaför kuaför dolaşcam yakında:) az kaldııı.. 3 kg gitti.. dönüşüm muhteşem olcak:)) hayatım çok gzüel bitarif bu hemen kaydediyorumm. bayılırım bulgurlu dolmalara bu da nefis bişi ama lorlusu daha bi ilginç geldi. deniycem yayınlıycam sitemde. çok öpcük sana hayatımm. becerikli güsel kadın:))
YanıtlaSilÇOK İLGİNÇ VE DEĞİŞİK BİR TARİF,EMİNİM TADIDA ÖYLEDİR,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...SEVGİLER.
YanıtlaSilFeyza'cığım merhaba canım, öncelikle geçmiş bayramını kutluyor, sevdiklerinle daha nicelerine diyorum...
YanıtlaSilCanım aşağıdaki bayram sokağı harika olmuş figürlere bayıldım, ne çok emek vermişsin, ellerine sağlık canım.
Lor dolması da nefis görünüyor, hiç yemedim ama tadını da merak ettim doğrusu, en kısa zamanda denemek isterim, ellerine sağlık güzelim, öpüyorum, ailecek en içten sevgi ve selamlarımızla...
bu tarifi biliyorum rahmetli ananem çocukken çok yapardı..çok severdik nefis olur..ama nedense annem hiç yapmıyor:(hemen gidip hatırlatıyorum anneme:))
YanıtlaSilharika olmuş canım ellerine sağlık...
öptüm seni...
bu arada öçleme katılıyorum güsel kadın:))sonunda seni gördüm heyoo
mmmm.ben bunu biliyorummmm.ebru kursundayken bayburtlu bi arkadaş yapıp getirmişti.bayılmış ama tarifi unutmuşum))tarifini gogle emmiden buldum denedim bu yaz. bi tepsi oldu ve hepisini ben yemek zorunda kalınca sonuna doğru kabak tadı verdi))ama görünce canım çekti.gerçekten çok güzel bir tat bence.eline sağlık feyzacım.
YanıtlaSilhıı ama ben fırınlı versiyonunu denedim.tavsiye ederim..
YanıtlaSilpazi dolmasian ba-yi-li-rim! yapamaycaktin bunu Feyza ,cok canim cekti cok!
YanıtlaSilartık burdayım :)
YanıtlaSilhiç duymamıştım bu dolmayı, güzele benziyor, değişik bir alternatif,
ellerine sağlık
lorlu herşeye bayılırım.en kısa zamanda deneyeceğim.süperrr bir tarif.sevgiler
YanıtlaSilFeyza'cim bu tarif sende eksik diye dusunuyordum artik siten tamam oldu... Gercekten pastalar harika gorunuyor ama bizim gibi tarif isteyen duacilarida unutma..:)) Bizde sin gibi beceri nerde seker hamurlu pasta yapacagiz..Mail atacagim yazacagim ahh nasil kosususturma icindeyim anlatamam. Ilk firsatta yazacagim... Hepinizi opuyorum elllerine saglik...ozlem
YanıtlaSil