Bugün sizlere tarifini vereceğim İrmik Tatlısı hamilelik dönemimin baş gıdalarındandı..Haftanın nerdeyse dört günü yerdim bu tatlıdan.Yapımı çok kolay olduğu ve malzemeleri her an evde bulanabildiğinden sizlere de acil durumlarda yapmanızı öneriyorum..
Ayrıca İrmik Tatlısını Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin 27. sine ev sahipliği yapan Birsel ve İrem'e götürüyor, ve anne - kıza kolay gelsin diyorum :)
MALZEMELER
7 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
8 çorba kaşığı toz şeker
1 lt. süt
1 pkt. vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
-Bir tencereye önce sütü dökün, ardından irmik, nişasta ve tozşekeri ilave edip çırpma teliyle karıştırın.
-Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamdan koyu bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip tekrar karıştırın bir taşım kaynatın.
-Ocağın altını kapatıp vanilya ekleyin, karıştırın.
-Borcamı sudan geçirip fazla suyunu akıtın ve irmik tatlısını içine boşaltın.
-Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin ve dilimleyerek tarçın, fındık, ceviz v.s ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...
uyyyy anammmm......bu nasıl bir irmik talısıdır ...ne güzel süslemişsin feyzacım...ellerine sağlık canım,bizimde favori tatlılarımızdan biridir (gerçe maşallah hepsini severiz de... :)
YanıtlaSilCanım çok istedi:))çok güzel epeyce olmuş ben bunu yapmayalı..dondurma niyetien ye nefis..
YanıtlaSilellerien sağlık, süslemesi de acayip albenili harika..
feyzacım hepimizin çok sevdiği annemden öğrendiğim bir tatlıdır,ama hiç böyle süsleyerek yemedim görüntü süper ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilFeyzacığım,
YanıtlaSilÇok severim ben de bu tatlıyı.Sen de pek güzel bir sunum yapmışsın.
Sevgiler
selam canım.tatlının her çeşiti kabulumdur:)nefis görünüyor.eline saglık.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
fezacığım ben geldim
YanıtlaSilmm benim de en favori tatlımdır kendileri. az kalorili bol besleyici. emzirme döneminde ben de bol bol yerdim. ellerine sağlık.
bir bakayım ben yokken neler yapmışsın
sevgiler...
Canım Feyza'cığım,
YanıtlaSilEskiden ben de pek yapardım bu mereti. Değişik halleri vardı, portakal kabuğu rendeli, elma püreli, yarısı kakaolu veya hareli. Veya arasına kakaolu bisküvi koyardım. Çeşitlendir dur işte...
Feyza,
YanıtlaSilİrmik şahane, görüntü ondan şahane...
Ellerine sağlık..
Merhaba. Desteğiniz için teşekkür ederim. Tarifinizi kopyalayamıyorum. Yayınlamanın başka bir yolu varsa, yardımcı olur musunuz? Sevgiler.
YanıtlaSilbayılırımmmmm.Kılıktan kılığa giren enfes bir tatlıdır.Çok şık olmuş.Sizin sunuşunuzu çok beğeniyorum.ellerinize ve yüreğinize sağlık.
YanıtlaSilwww.anilarvemutfagim.blogcu.com
cok severim bugun bende hazirladim
YanıtlaSilellerine saglik nefis oluyor bu tatli sevgiler canim
Nefisssssss...........
YanıtlaSilEllerinize saglik....
Canım Feyza'cım nefis olmuş irmik tatlın..Ben hep prenses derim buna ama aynısı sanırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık kocaman öptüm.
Merhaba canım, tarifin nihayet yayında. En basit tarifler bile senin ellerinde şahesere dönüşüyor. Muhteşem bir sunum olmuş, ellerine, fikrine sağlık. Desteğin için çok teşekkür ederim, harikasın. Umarım tekrar görüşürüz, sevgiler.
YanıtlaSilHARİKA SÜSLEMİŞSİN BENDE İSTİYORUM ONA GÖRE :=))
YanıtlaSilslm canım bu tatlıyı zaten bı tek sen bır sahesere dönüstürebılırdın bayıldım elerıne saglık öpüldün....
YanıtlaSilYEMEDE YANINDA YAT GARİİİİİİ
YanıtlaSilsen yapınca işte böyle olurr :)))
YanıtlaSilolması gerektiği gibi yanii. :))
şa-ha-ne yani
sevgilerr cnm.
Feyza bu tatlını gelinin Nilay'dada görmüştüm. Bende yapıyorum ama nişasta koymuyordum. Birde bu şekilde denemek lazım. Ellerine sağlık şekercim. Nefis olmuş. Sunumda her zamanki gibi süper. Öptüm, sevgiler.
YanıtlaSilİrmik tatlısı böyle süsleme görmemiştir kesin,ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler..
ben de çok severim.sen de harika sunmuşsun.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsen ne hamarat kadınsın be feyzam vallahi..
YanıtlaSilÇocuk, ev, pastalar, blog, daha bir sürü şey vardır. Vallahi maşallahın var.
Ceketimi giyerim önümü ilikleyip saygı duyarım :))
Öperim yanaklarından nefis olmuş. Pek severim irmik datlusunu :)
SEKERRR TATLIN EN AZ PASTA KADAR SIK OLMUS YANI SEN OYLE SUNMUSUN
YanıtlaSilMARIFETLI ARKADASIM:))
ELLERINE SAGLIK
KOCAMAN SEVGILER....
www.yenitadlar.blogcu.com
canım benım tatlı zaten nefıs hele foto harıka canım ellerıne saglık sen ne yaparsan guzel oluyor sevgılerımle..
YanıtlaSilhttp://www.kibelesofrasi.com
Ben de cok severim irmik tatlisini. Yapmasi pek kolay, tadi da pek hafiftir. Uzun zamandir yapmadim. Canim istedi benim de :)
YanıtlaSilEllerine saglik Feyzacim.
Sevgiler
Feyza'cım bazılarının eli neye deyse bir başka güzel olur, sen onlardansın, irmik tatlısının güzel kıvamı resimden bile belli.süpersin...
YanıtlaSilHem sütlü hem hafif hem kalorisi az,haftanin her günü yenir bu nefis tatli,eline saglik feyzacim
YanıtlaSilsicacik sevgiler
O ne güzel bir görüntü öyle :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
guzel görumcem benım ne guzel göruntulemıssın... ıyı hatırlattın cookktandır yapmıyor yengem:) hatırlatmak lazım;))
YanıtlaSilsevgıler
canım Feyzamm, dün buraya geldim tatlını görünce öyle bir canım çektiki anlatamam.görüntü muhteşem.ben de yorum falan yazmadan çıktım hemen yaptım:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuştu.ben nişasta koymadan yapıyordum.bundan sonra koyucam çünkü nişastalı daha bir güzeldi.tarif için sağol birtanem.
bende seni kocaman öpüyorum...
bu kadar güzelde sunulmazki valla süper görüntüsü var, hem göze hem mideye hitap ediyor, bende çok severim bu tatlıyı ellerinize sağlık....
YanıtlaSillezzet istasyonu
Çok çok severim, ama bunun görünümü/sunumu harikaaa
YanıtlaSil