19 Eylül 2008 Cuma

YASSI KADAYIF

Yassı-Kadayıf1




Ve yine herkesin bildiği bir ramazan tatlısı..

Ben yassı kadayıfı çok severim. Küçüklüğümün ramazanlarında bir önceki gün annemin iftar için yaptığı yassı kadayıfları, sabah erkenden uyanarak sabah kahvaltısında yerdim :) Şimdi ki gibi kilo alma derdimin olmadığı o günleri çok özlüyorum :))




Yassı-Kadayıf

MALZEMELER

-15 adet yassı kadayıf

-3-4 yumurta

-Ceviz içi

-Sıvıyağ (kızartmak için)

Şurubu için:

3 bardak tozşeker

2 bardak su

Birkaç damla limon suyu

Üzerine:

Kaymak

YAPILIŞI

-Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Yoğun bir hal almaya başlayınca altını kapatıp limon suyunu ekleyin ve şurubu ılımaya bırakın.

-Yumurtaları derin bir kaba kırın, iyice çırpın.

-Kadayıfları yumurtaya iyice bulayarak kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın rengi alana dek kızartın.

-İyice süzdüğünüz kadayıfları şurubun içine alın ve şurubu iyice çekene kadar bekletip servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviziçi serpin. Kaymak ile servis yapın.

Afiyet olsun...


6 yorum:

  1. Hmmm çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Feyzacığım nefis görünüyor kadayıflar...


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Feyza'cım canımm ayy bunu Erzurum'da satarlar..Alıp şerbetlemesi kolay olurdu..
    Burda nerdeee:)
    Eline sağlık bize üçerden onbeş yeter:))

    YanıtlaSil
  4. eskiden bizde yapardık bu tatlıyı şimdilerde unuttuk hatırlattığın iyi oldu
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. selam canım ben geldiiiiim yassı kadayıflara bayıldım nefis ayyy iftar öncesi canım çekti oğlana aldırıp yapayım bari eline sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. kepçem canım kepçem çok güzeller hayatım ellerine sağlık

    YanıtlaSil