14 Eylül 2008 Pazar

İÇLİ ÇÖREK ( KETE)

İçli-Çörek1



Herkese güzel bir hafta diliyorum..

Ramazan ayının yarısına geldik, yemek saatlerimiz ve alışkanlıklarımız bu süre zarfında değişti..Yemek öğünlerimizin ikiye düşmüş olması nedeniyle her iki öğüne de ayrı özen gösterir olduk..Bu gün sizlere tarifini vereceğim çörek, sahur sofraları için ideal..

Babaannemin (nur içinde yatsın), ramazanlarda çok sık yaptığı bu çöreğe hepimiz bayılırdık. Peynir veya reçel çeşitlerinin tümünün yanında enfes bir lezzet olurdu bizler için..Babaannem hayattayken ablam onu izleyerek öğrenmiş bu enfes çöreği ve şimdi bize o yapıyor :) Çok da güzel yapıyor ayıptır söylemesi :))

İçli-Çörek


MALZEMELER

-3 su bard. ılık süt

-1 su bard.sıvıyağ

-1 paket yaş maya

-1 çorba kaşığı toz şeker

-1,5 tatlı kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

İçi için;

-150 gr. ertitilmiş tereyağı

-3 su bard. un

-1 tatlı kaşığı tuz

Yufkalara sürmek için;

-100 gr. ertitilmiş tereyağı

Üzerine;

-Yumurta sarısı

-Çörekotu

YAPILIŞI

-Mayayı ılık sütün içinde eritin.Sıvıyağı, tozşekeri,tuzu ilave edip elinizle karıştırın.

-Aldığı kadar unu mayalı karışıma ekleyip (eleyerek) yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek mayalanmasını bekleyin.

-Diğer tarafta tereyağını eritin ve 3 bardak unu, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla kavurun. Unun kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edip altını kapatın.

-Mayalanan hamurunuzu eşit parçalara bölün. Her bir parçayı oklavayla açın.

-Açtığınız yufkanın üzerine tereyağını fırça yardımıyla sürün. Hazırladığınız unlu içten her tarafa eşit olarak serpin. Yufkanın bir ucundan başlayarak rulo yapın.

-Bu ruloyu ikiye bölün ve her bir parçayı gül böreği yapar gibi kıvırın. Üzerine hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin.

-Çöreklerinizi 15 dakika kadar tepside mayalandırın. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

-Önceden 180 C de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

26 yorum:

  1. kontrole geldim nerde adım hani nedne en başta değil. neden büyük puntolarla değil. bak korumama söyliyim hemen en başa yazar beni :) ama sen ama sennnn.

    ay inşallah uğrar da okur bunu:)

    feyzoşş sen şimdi pastalarını falanda sigortalıyosundur.. benim bloguda sigortalasana:)) aslında blogcuları sigortalasan daha iyi olcak zira sayemde hepsi panik atak hastası olacak:)) valla senin pastalarına harika, benimkiler senin pastalarının müştemilatı gibi duruyo:)) heh arada şööle tuzlu da yapda midemiz bayram etsin. ellerine sağlık bacım üperim .

    YanıtlaSil
  2. feyzam nerelerdesınız msndede görusemıyoruz..özlemedim desen yalan olur...

    ablacıgının ellerıne saglık..

    pasta tasarımlarınızı ılgıyle takıp edıyorum ama yorumda tembelim..

    sevgılerımle....

    YanıtlaSil
  3. Anneciğim çok sever keteyi.Tarifini de aldım.Bir gün sürpriz yaparım artık.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Sihirli Feyzammm geri döndü:))) evet itiraf ediyorum,ben senin pasta dışındaki tariflerini okumayı özledim....


    Bir kaç yıl önce bir komşumda yemiş ve pek beğenmemiştim açıkcası ama senin fotoğraflar çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık canım.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. elimi uzatsam alcak gibiyim..
    o kadar güzel bir foto ki..
    ama alamadım :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. feyzacım, bu kete yenmezmi nefiss görünüyor.ablanın da seninde ellerinize sağlık bir tanem.kocaman öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Feyzacığım, nefis olmuş hayatım bu çörekler.. Ablacığının ellerine sağlık.

    Babaenneciğinin mekanı cennet olsun..

    sıcacık sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Feyza kete tam bir yağ bombardımanı olsada ben çok severim çok :)) O kadar güzel gözüküyorlarki elimi uzatıp almak istedim:)
    Ellerine sağlık...

    Güzel bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. ablanın ellerine sağlık cnm nefis görünüyor gerçekten
    öptümmmmmm

    YanıtlaSil
  10. ayyyy annem bayılır buna :) pasta harici tarif görmek değişik geldi birden alışmış gözüm pastaya artık:) ellerine sağlık ablanın

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Feyza
    Çay saatlerinin meşhur arkadaşını koymuşsun bugün:) ben keteyi severek yerim ama içini deşerek :)) bi türlü sevemedim o iç harcını habire karnıyarık gibi çıkarıp öyle tadına bakıyorum napiyim :)) ellerine sağlık.

    whiteistcafe.blogspot.com
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  12. canım ablanın ellerine sağlık....

    şimdi ablan yaptıysa daha başkası bu tarifi yapamaz.....bi evde bi görevi kim üstlendiye başkası elini sürmez.....pastaları sen,börek çörek ablan.....

    en güzel sen yapıyosun deyip karşıdakinin başına sarılır hep....
    mesela bizim evde kekleri hep ben yaparım.....diğer ev sakinleri öyle deyip bana yamarlar...neyse bende yaparım....

    öpüyorum canım arkadaşım..nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  13. Cörekler nefis olmus,sahurda bir tane yesen cayla tüm gün tok tutar ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  14. Canim benim ne sahane bir ketedir bunlar, ablanin ellerine saglik. Babaannecigin de nurlar icinde yatsin insallah. Sahur icin denemek lazim bu harika tarifi, öpüyorum Feyza'cim.

    YanıtlaSil
  15. ayy canım feycam ablacın nefis yapmış keteyi..çok severim ama yapanım yok malesef:(
    ellerine sağlık ablacının..tarifi alıyımda bi ara ben bari yapayım...bi yerim şişmesin sonra:)

    sevgilerimle öptüm hayatım..

    YanıtlaSil
  16. feyzacım ellerine sağlık çok sevdiğim bir lezzet kete sende çok güzel hazırlamışsın sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  17. Feyza ablacim,

    Ellerine saglik ablacinin,Allahim bu ne guzellik çok canim çekti sahane olmus,bu tarifinden çok denemek isterim muhtesem offf...
    Güzel bir hafta geçirmen dilegiyle,öptüm ablam,sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. oooo süper görünüyor..ablam benim ellerine sağlık canım..hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  19. sahur için alayım bir kaçtane canım.mmmm enfes.

    YanıtlaSil
  20. Ablanızın ellerine sağlık, nenenize (ve tüm gönül dostlarının geçmişine) şu güzel günler hatırına Allahtan rahmet diliyoruz.
    Biraz yağ oranı fazla olmasından dolayı sağlık nedenlerim ile pek yiyemesemde tadımlık alıyorum...
    Sağlıcakla kalınız...

    http://gittiklerimden.blogspot.com/
    http://gidilesiyerler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. feyzoşummm filiz msn me yazdı hom tiviyi aç feyza var diye. amanın n ne hoş hatunsun kıss maşallah süphanallah. tutututu Allah nazarlardan saklasın fotonu çektim makinamla. kuaföre gitcem bana bundan yapın diycem harika bi saç:) niloşumuda öp benim için sizi güzel hatunalr sizi. bu arada ne kadar hızlı yapıyosunuz o pastaları valla ööle ağzım açık kaldı:)) çok öpücüklüyorum ikinizide büyülü kevgirlerim benim:))

    YanıtlaSil
  22. Mmmmm harika görünüyor Feyzacım bayılırım keteye, burda yani kayseri'de en vazgeçilmez hamur işlerindendir kendisi :) Ellerine sağlık..
    Mimar pastana da bayıldım bu arada, bizim çalışma ortamımızı çok güzel ifade etmişsin, bazuka, her yere dağılmış kağıtlar falan..
    Öptüm.. _Saniye_

    YanıtlaSil
  23. Feyza'cığım çörekler harika olmuş, çok güzel görünüyorlar, ablanızın ellerine sağlık, babaannenize de allah rahmet eylesin...
    Canım iyi iftarlar, öpüyorum, en içten sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. Feyza'cım canım kete nefis görünüyor..İçine un kavururlar bilirim nede olsa hemşeriyiz.Yarıda olsa öyleyiz değilmi.
    Ben hep boş yaptım ne kadar ince açılırsa o kadar kıtır oluyor bu kete..
    Erzurum Pasinler'de kaldığım zaman bende öğrendim..Ve orda inan bir kerede 50-60 adet yaparlar ekmek niyetine sabah ve ikindi çayına hep sofrada olur.
    Ablacığının ellerine sağlık..
    elmalı tatlıda nefis ondanda nasipleneyim hemen:))sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
  25. canım senin çörekte iştahımı açtı valla

    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  26. canım ben bu ketenin içine cevizde koyuyorum.Lezzeti daha da artıyor.tavsiye ederim.sevgiler

    YanıtlaSil